Terugblik Najaarsfair 2014

Terugblik Najaarsfair 2014

29 October 2014
Terugblik Najaarsfair
Vorige week zaterdag 4 oktober organiseerde Stichting HiP aan het eind van de ‘Week tegen Eenzaamheid’ de Najaarsfair. We kijken terug op een zeer geslaagde dag met mooi weer, enthousiaste bezoekers, standhouders en vrijwilligers.

Klik hier voor de foto’s.

Opbrengst
Met de Najaarsfair is €2700,- opgehaald t.b.v. het werk van HiP. Uiteraard wordt dit bedrag goed besteed in onze gezamenlijke strijd tegen eenzaamheid!

Naast deze opbrengst is er ook €2000,- aan sponsorgeld opgehaald. Deze sponsors hebben hun betrokkenheid getoond door middel van een advertentie in de inspiratiebundel ‘Samen tegen Eenzaamheid’.

Vanuit het Rabobank Coöperatiefonds Vallei en Rijn hebben wij € 1000,- ontvangen voor het realiseren van de inspiratiebundel.

Inspiratiebundel
Om mensen te inspireren over  vrijwillige hulp rondom eenzaamheid hebben we een mooie bundel samengesteld. Vol met inspirerende verhalen van o.a. hulpbieders, hulpvragers en hulpverleners.

Twee stukjes uit de inspiratiebundel:

Marthe van de Berg (hulpbieder)
“Hoewel ik kwam voor iets praktisch, merkte ik al snel hoe prettig mevrouw het vond dat ik elke week langs kwam om was te halen en brengen en dat ik dan even koffie bleef drinken. Het was één van de weinige contacten die ze naast de vele medische zorg had. Ook al had ze geen geld; ze stond er altijd op dat er een kopje koffie voor mij kwam!”

Karin Spies (hulpverlener)
“Erg prettig dat ik op HiP terug kan vallen om een bemiddeling tussen vrijwilliger en cliënt tot stand te brengen. Cliënt is blij met de hulp en heeft het gevoel weer mee te tellen, ze doen er toe. De wetenschap dat er mensen bereid zijn te helpen, brengt positiviteit en hoop. Ook zijn cliënten blij met hetgeen wat voor hun gedaan is.”

U kunt deze bundel ook bij ons bestellen, dan sturen wij u een (of meerdere) exemplaren op. Geïnteresseerd? Stuur dan even een mailtje met uw adresgegevens naar info@stichtinghip.nl